Pomidory pieczone
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Pomidory pieczone
Pomidory pieczone
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pomidory (4 sztuki) kroimy na połówki i dokładnie usuwamy miąższ. Polewamy je oliwą z oliwek i układamy w brytwannie.
Miąższ z pomidorów umieszczamy w misce, a następnie dodajemy pokrojone i wyfiletowane pozostałe pomidory.
Na płycie rozgrzewamy patelnię z masłem, dodajemy pokrojone szalotki. Podsmażamy do momentu, aż szalotki będą szkliste.
Do szalotek dodajemy czosnek oraz pokrojone pomidory.
Smażymy około 3 minuty, dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, posiekaną natkę i łyżkę mięty.
Porada
Aby warzywa z wody nie strzelały, gdy dodajesz je do tłuszczu, wystarczy dodać do niego odrobinę soli.
Tak przygotowaną kaszą nadziewamy pomidory, posypujemy parmezanem i pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 5 minut.
Komentarze