Potrawka z kaszy jaglanej i dorsza
2 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Lekki i zdrowy dietetyczny obiad. Kasza jaglana w połączeniu z dorszem to smaczny i niskokaloryczny posiłek.
Składniki
200 g kaszy jaglanej
300 g filetu z dorsza
400 ml bulionu rybnego
1 czerwona papryka
100 ml mleczka kokosowego
1 żółta papryka
2 łyżki oliwy z oliwek
świeży koperek
1/2 cebuli
biały pieprz, kurkuma, sól
sok z 1/2 cytryny
Potrawka z kaszy jaglanej i dorsza
Potrawka z kaszy jaglanej i dorsza
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rybę skrop sokiem z cytryny, odstaw na 10 minut i ugotuj w bulionie.
Następnie przełóż ją do blendera, dodaj 3-4 łyżki bulionu, mleczko kokosowe, szczyptę soli, pieprzu i zmiksuj na jednolitą masę.
Kaszę przepłukaj i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj pokrojoną paprykę, a po 3-4 minutach kaszę jaglaną oraz rybę w mleczku kokosowym. Dopraw kurkumą. Podawaj ze świeżym koperkiem.
Komentarze