Ziołowe trójkąty z polenty z pastą tuńczykową

4 porcje
Średnie
Składniki
Ziołowe trójkąty z polenty z pastą tuńczykową
Ziołowe trójkąty z polenty z pastą tuńczykową
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy pastę bulionową i doprowadzamy do zagotowania. Wsypujemy kaszkę, cały czas mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 15 minut. Kaszę przelewamy do formy o wymiarach 18 x 18 cm i odstawiamy do wystudzenia.
Gdy będzie zimna wkładamy ją do lodówki na całą noc. Następnego dnia robimy pastę. Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Wszystko solimy, pieprzymy, dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy.
Polentę delikatnie wyjmujemy na deskę, kroimy w trójkąty, smarujemy pastą, ozdabiamy oliwkami, rukolą i natką pietruszki.
Komentarze