Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Truskawkowo-czekoladowo waniliowe babeczki proteinowe :D Bez cukru, bez glutenu a ze smakiem :) Idealne potreningówki!

Składniki

20 g truskawkowa odżywka białkowa
20 g waniliowa odżywka białkowa
20 g czekoladowa odżywka białkowa
100 g daktyle
1 łyżka kakao
1 szt. dojżałe avokado
180 ml jogurt naturalny typu greckiego
2 łyżka olej kokosowy

Opis wykonania

Jogurt naturalny mieszamy z odżywką białkową truskawkową, rozprowadzamy do foremek na muffinki i wkładamy do zamrażalki na 30 min. Wcześniej wymoczone w ciepłym mleku daktyle blendujemy z awocado, kakao i odżywką czekoladową, tworząc krem czekoladowy :) Nakładamy po równo na zmrożoną masę truskawkową i ponownie wkładamy do zamrażarki na 30 min (ta masa nam nie zastygnie do końca - będzie kremowa). Następnie olej kokosowy rozpuszczamy z waniliową odżywką białkową (czekamy aż przestygnie). Tym sposobem mamy ostatnią górną warstwę. Ponownie wkładamy do zamrażarki na kolejne 30 min bądź do całkowitego zastygnięcia. Smacznego :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Maria Izabela
Na samą górę również wykładam owoce - fajnie chrupią po zmrożeniu