


Truskawkowo-czekoladowo waniliowe babeczki proteinowe :D Bez cukru, bez glutenu a ze smakiem :) Idealne potreningówki!
Jogurt naturalny mieszamy z odżywką białkową truskawkową, rozprowadzamy do foremek na muffinki i wkładamy do zamrażalki na 30 min. Wcześniej wymoczone w ciepłym mleku daktyle blendujemy z awocado, kakao i odżywką czekoladową, tworząc krem czekoladowy :) Nakładamy po równo na zmrożoną masę truskawkową i ponownie wkładamy do zamrażarki na 30 min (ta masa nam nie zastygnie do końca - będzie kremowa). Następnie olej kokosowy rozpuszczamy z waniliową odżywką białkową (czekamy aż przestygnie). Tym sposobem mamy ostatnią górną warstwę. Ponownie wkładamy do zamrażarki na kolejne 30 min bądź do całkowitego zastygnięcia. Smacznego :)