Proteinowy muffin migdałowy
1 porcje
5 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Słodki, zdrowy i sycący. W porcji ma 345kcal, 27,8g białka, 15,3g tłuszczu, 30,7g węglowodanów i 9g błonnika. Idealny na śniadanie!
Składniki
40 g Mąka migdałowa (lub mielone migdały)
10 g Mąka kokosowa
2 łyżka Ksylitol
jajo
1 szklanka Woda
1 łyżka Suszona żurawina
1 łyżka Płatki migdałów
Proteinowy muffin migdałowy
Proteinowy muffin migdałowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mąki i ksylitol mieszam. Dodaję jajo i wodę, mieszam do połączenia składników. Na koniec dodaję żurawinę i migdały. Przekładam ciasto do kokilki. Piekę 40-50 min w 180 stopniach. Podaję z jogurtem, syropem klonowym i granatem.
Komentarze