Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pstrąg w wywarze z marchwi i jagód jałowca

Pstrąg na niebiesko
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pstrąg w wywarze z marchwi z jagód jałowca.

Składniki

Wywar:
70 ml octu
150 ml wody
pieprz w ziarnach
mała cebula
50 g marchwi w plasterkach
mały liść bobkowy
rozgniecione jagody jałowca
Ryby:
świeże pstrągi (po ok. 400 g każdy)
Do podania:
sok z cytryny
siekane zioła

Opis wykonania

Składniki wywaru zmieszać w podłużnym naczyniu. Nałożyć pokrywkę i ogrzać wywar w podany sposób. W międzyczasie opłukać pstrągi pod zimną wodą. Włożyć do wywaru i gotować pod przykryciem w podany sposób. Sposób nastawiania: Ogrzanie wywaru: maks. moc mikrofalówki, ok. 2 minut. Gotowanie: mikrofalówka 600 W, 10-15 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Iza
Perfekcyjny smak