Pstrąg w wywarze z marchwi i jagód jałowca
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Pstrąg w wywarze z marchwi z jagód jałowca.
Składniki
Wywar:
70 ml octu
150 ml wody
pieprz w ziarnach
mała cebula
50 g marchwi w plasterkach
mały liść bobkowy
rozgniecione jagody jałowca
Ryby:
świeże pstrągi (po ok. 400 g każdy)
Do podania:
sok z cytryny
siekane zioła
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg na niebiesko
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Składniki wywaru zmieszać w podłużnym naczyniu. Nałożyć pokrywkę i ogrzać wywar w podany sposób. W międzyczasie opłukać pstrągi pod zimną wodą. Włożyć do wywaru i gotować pod przykryciem w podany sposób. Sposób nastawiania: Ogrzanie wywaru: maks. moc mikrofalówki, ok. 2 minut. Gotowanie: mikrofalówka 600 W, 10-15 minut.
Komentarze