


Pieczony pstrąg z pomarańczą i cytryną, Pieczone ziemniaczki. Sos z ogórków i mięty
Obraną z łusek rybę, oczyszczam wewnątrz i przyprawiam ją (w środku) solą i pieprzem jak również wkładam do niej po gałązce estragonu. Następnie kroje pomarańcza i cytrynę w plastry aby przełożyć nimi rybę i zawinąć ją w aluminium, przed zawinięciem w "pakiecik" skrapiam rybę sokiem z pomarańczy. Obrane ziemniaki gotuję do momentu aż nie zaczną mięknąć i wykładam je na blaszce pokrojone w ćwiartki. Piec w piekarniku nastawionym na 200 C do momentu nabrania przez ziemniaczki koloru złocistego, obracać je co jakiś czas. Rybkę piec także w piekarniku nastawionym na 200 C przez około 20 minut. Do przygotowania sosu potrzebujemy ogórki , musimy je zetrzeć i odsączyć z nich wodę. Następnie mieszamy ogórki z jogurtem i miętą, doprawiamy solą i pieprzem. Rybę wyłożyć wraz z owocami z którymi się piekła, pieczonymi ziemniaczkami i sosem z ogórków.