Pudding czekoladowo-migdałowy
4 porcje
Średnie
Pudding z czekolady, kakao i mielonych migdałów.
Składniki
70 g masła
100 g cukru
żółtek
100 g mielonych migdałów
50 g tartej bułki
1 łyżka kakao
białek
3 łyżka wody
100 g tartej czekolady
Pudding czekoladowo-migdałowy
Pudding czekoladowo-migdałowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Masło, cukier i żółtka ubić na bardzo gęstą pianę. Dodać migdały, tartą bułkę, czekoladę, kakao i wymieszać. Białko z wodą ubić na bardzo gęstą pianę i stale mieszając dodać do masy. Ciasto wlać do nasmarowanej formy i gotować w podany sposób.
Sposób nastawiania: mikrofalówka 600 W, 10-15 minut.
Komentarze