Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pudding z czekolady, kakao i mielonych migdałów.

Składniki

70 g masła
100 g cukru
żółtek
100 g mielonych migdałów
50 g tartej bułki
1 łyżka kakao
białek
3 łyżka wody
100 g tartej czekolady

Opis wykonania

Masło, cukier i żółtka ubić na bardzo gęstą pianę. Dodać migdały, tartą bułkę, czekoladę, kakao i wymieszać. Białko z wodą ubić na bardzo gęstą pianę i stale mieszając dodać do masy. Ciasto wlać do nasmarowanej formy i gotować w podany sposób. Sposób nastawiania: mikrofalówka 600 W, 10-15 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych