Blender z systemem próżniowym
Świeże owoce, warzywa, grzyby, mięso – chcemy je jeść cały rok! Najczęściej mrozimy ulubione produkty, by później w środku zimy móc je wyciągnąć z zamrażarki i przyrządzić coś pysznego.
Architekt Porządku doradza, jak najlepiej przechowywać żywność, by móc cieszyć się ulubionymi smakami z prawdziwą przyjemnością. Uświadamia, że zwykłe foliowe torby nie nadają się do mrożenia żywności, są nietrwałe i się rwą. Do przechowywania najlepiej użyć specjalnych pojemników i woreczków oraz blendera ze specjalną końcówką, który umożliwia nam stworzenie próżni.
Taki sposób przechowywania gwarantuje nam, że np. owoce trzymane w lodówce lub poza nią będą świeże dwa razy dłużej! Agnieszka pokazuje, jak mrozić owoce oraz warzywa, by nie były jedną zmarzniętą bryłą, jak je układać w woreczkach różnej wielkości i jak potem korzystać z zamrożonych produktów. A także, jak w prosty i wygodny sposób je opisać, byśmy zawsze wiedzieli, co mamy w danym woreczku i kiedy zostało zamrożone!