Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Puree podajemy zwykle jako dodatek do dań mięsnych. Puree można przyrządzić z wielu warzyw. Tym razem mam dla was przepis na puree z dynii.

Składniki

1 dynia piżmowa

Opis wykonania

1

Dynię obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w kostkę.

Na dużym garnku ułóż sitko, wlej wodę tak, aby nie sięgała dna sitka, do sitka dodaj pokrojoną w kostkę dynię i gotuj na płycie grzewczej do miękkości – zwykle ok. 20 minut.

Dynia gotowana na parze wymaga z odciśnięcia nadmiaru płynu.

2

Ugotowaną dynię przełóż do pojemnika blendera i miksuj na gładki mus.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładkie puree? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Magdalena Koźmińska
Dodałam do mojej dyni oliwy z oliwek. Takie puree to świetny dodatek do chleba, ponieważ dzięki temu jest wilgotniejszy :)
Lalaxo
Do dniowej kawy w sam raz
bsylvia
Puree to zawsze dobry pomysł, polecam!
Ewusia1222
Polecam, dodałam batat do niego. Wyszło pysznie.
fiziowaaa
Polecam, smak rewelacja
Aleksandra J
Super puree 😊