Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Uwielbiam proste przepisy - ponieważ w dzisiejszym zabieganym świecie najważniejszy jest CZAS. Ciacho jest wyjątkowo smaczne i jednocześnie zdrowe.

Składniki

250 ml kasza jaglana
3 szklanka mleko kokosowe
1 szklanka woda
100 ml syrop klonowy
200 g wiórki kokosowe

Opis wykonania

Na samym początku 250 ml kaszy jaglanej kilka razy należy przepłukać wodą. Następnie zalać 2 szklankami mleka kokosowego i 1 szklanką wody i gotować aż do rozmiękczenia kaszy - ok.20 minut. Kolejnym krokiem jest dosypanie wiórków kokosowych i dolanie 1 szklanki mleka kokosowego.. Aby nasze ciacho było słodkie dokładamy syropu klonowego - tak naprawdę jego ilość zależy od indywidualnych upodobań. :) Całość należy zagotować i utrzymywać na ogniu około 15 minut. Kaszę blenduję na gładką masę i wylewam do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Na koniec posypuję ciacho wiórkami kokosowymi dla ładnego efektu i po przestygnięciu schładzam w lodówce. SMACZNEGO!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych