


Uwielbiam proste przepisy - ponieważ w dzisiejszym zabieganym świecie najważniejszy jest CZAS. Ciacho jest wyjątkowo smaczne i jednocześnie zdrowe.
Na samym początku 250 ml kaszy jaglanej kilka razy należy przepłukać wodą. Następnie zalać 2 szklankami mleka kokosowego i 1 szklanką wody i gotować aż do rozmiękczenia kaszy - ok.20 minut. Kolejnym krokiem jest dosypanie wiórków kokosowych i dolanie 1 szklanki mleka kokosowego.. Aby nasze ciacho było słodkie dokładamy syropu klonowego - tak naprawdę jego ilość zależy od indywidualnych upodobań. :) Całość należy zagotować i utrzymywać na ogniu około 15 minut. Kaszę blenduję na gładką masę i wylewam do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Na koniec posypuję ciacho wiórkami kokosowymi dla ładnego efektu i po przestygnięciu schładzam w lodówce. SMACZNEGO!