Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Czerwone enchiladas

Czerwone enchiladas

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Tradycyjne danie meksykańskie na bazie pomidorów, czerwonej papryki i chili.

  1. Chili opiec nad płomieniem lub na suchej patelni.

  2. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Jedną cebulę pokroić na ćwiartki, a drugą na plasterki.

  3. Czosnek obrać, piersi z kurczaka pokroić na cienkie niteczki.

  4. Na patelni opiec ćwiartki cebuli, czosnek, majeranek i bulion.

  5. Miksować tak długo aż powstanie jednolita masa. W garnku podgrzać olej, dodać zmiksowaną masę i dusić ok. 10 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku.

  6. Masę nakładać na tortillę, na nią kurczaka.

  7. Zawinąć tortille w rulony i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Polać resztą masy, położyć plastry cebuli, posypać pokruszonym serem, zalać śmietaną. Wstawić do piekarnika.

  8. Zapiekać tak długo aż ser się roztopi i zarumieni.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - regionalne smaki

Małe ziemniaczane kluseczki, opiekane na złoto, ze śmietaną, podawane na kresach wschodnich to?