Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Rogaliki

Opis wykonania

Rogaliki z marmoladą, czekoladą, budyniem i masą orzechową.

Margarynę z mąką rozcieramy w misce. Jajka rozcieramy z 4 łyżkami cukru i dodajemy do miski. Drożdże i 2 łyżki cukru rozrabiamy w ciepłym mleku i dodajemy do miski. Dodajemy cukier wanilinowy i wyrabiamy ciasto. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Formułujemy kulki, które rozwałkowujemy, kroimy na 8 części. Na każdą część nakładamy nadzienie i zwijamy w rogalik. Jako nadzienie możemy użyć marmolady, kremu czekoladowego lub wcześniej ugotowanego gęstego budyniu śmietankowego bądź waniliowego. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 C. Rogaliki posypujemy cukrem pudrem.

Bosch do kuchni