Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Rogaliki z marmoladą, czekoladą, budyniem i masą orzechową.

Składniki

1 kg mąka
250 g margaryna
4 szt. jajka
6 łyżka cukier
1 szklanka mleko
10 dkg drożdże
16 g cukier wanilinowy
280 g marmolada
280 g krem czekoladowy
0,5 l budyń ugotowany

Opis wykonania

Margarynę z mąką rozcieramy w misce. Jajka rozcieramy z 4 łyżkami cukru i dodajemy do miski. Drożdże i 2 łyżki cukru rozrabiamy w ciepłym mleku i dodajemy do miski. Dodajemy cukier wanilinowy i wyrabiamy ciasto. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Formułujemy kulki, które rozwałkowujemy, kroimy na 8 części. Na każdą część nakładamy nadzienie i zwijamy w rogalik. Jako nadzienie możemy użyć marmolady, kremu czekoladowego lub wcześniej ugotowanego gęstego budyniu śmietankowego bądź waniliowego. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 C. Rogaliki posypujemy cukrem pudrem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Rogaliki i kawusia to połączenie idealne! Najbardziej lubię nadzienie mieszane: czekolada i marmoladą. Wychodzi obłędne!