Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybko przyrządzony niecodzienny deser.Miło zaskoczy Twoich gości.

Składniki

4 szt. banany
100 g masło
1/2 szklanka cukier
2 łyżka kakao
220 g herbatniki
6-8 łyżka śmietana 18%
1 szt. galaretka wiśniowa
2 szt. wafle tortowe

Opis wykonania

Przygotować składniki, herbatniki drobno pokruszyć. Włożyć wszystko do garnka i zagotować na małym ogniu. Ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła. W tym czasie położyć wafla na mokrą ścierkę i nakryć. Chwilę potrzymać, żeby wafel zmiękł. Posmarować wafla jeszcze gorącą masą. Położyć dwa banany i zawinąć w rulon. Powtórzyć czynność z drugim waflem. Zwinięte wafle owinąć ciasno w folię aluminiową i włożyć do lodówki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy