Rolada z bananów z waflem
4 porcje
Średnie
Szybko przyrządzony niecodzienny deser.Miło zaskoczy Twoich gości.
Składniki
4 szt. banany
100 g masło
1/2 szklanka cukier
2 łyżka kakao
220 g herbatniki
6-8 łyżka śmietana 18%
1 szt. galaretka wiśniowa
2 szt. wafle tortowe
Rolada bananowa
Rolada bananowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotować składniki, herbatniki drobno pokruszyć. Włożyć wszystko do garnka i zagotować na małym ogniu. Ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła. W tym czasie położyć wafla na mokrą ścierkę i nakryć. Chwilę potrzymać, żeby wafel zmiękł. Posmarować wafla jeszcze gorącą masą. Położyć dwa banany i zawinąć w rulon. Powtórzyć czynność z drugim waflem. Zwinięte wafle owinąć ciasno w folię aluminiową i włożyć do lodówki.
Komentarze