Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Rolada Boczkowa zawijana z całymi jajkami

Rolada Boczkowa zawijana z całymi jajkami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealne danie na świąteczny stół ale również na przysłowiową niedziele też wykonujemy taka przekąskę.

Składniki

2 kg 2kg Boczek cały chudy,
8 szt. ok 8 jajek ugotowanych na twardo
100 g , musztarda
30 g , przyprawy (pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, papryka , kminek), ok 4 ząbki czosnku

Opis wykonania

Mięso rozklepać na kształt prostokąta , posmarować musztardą, posypać przyprawami i na to ułożyć jajka w rząd. Następnie zawinąć , związać sznurkiem.Na płaską blachę dajemy folię aluminiową i układamy na nią roladę którą posypujemy z wierzchu papryką , kminkiem, zielem angielskim i układamy ok 2 liście laurowe. Zamykamy roladę w folię która pozostała na obrzeżach blachy.Od czasu do czasu polewamy pieczeń sosem z rolady. Pieczemy w temperaturze 150°C z termoobiegiem przez 2h .Uwielbiam tą potrawę ponieważ jest pyszna , soczysta i kocham jajka Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych