Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jajka na twardo

Jajka na twardo

Jeśli jajko na twardo kojarzy Ci się jedynie z wielkanocnymi pisankami, zajrzyj koniecznie do naszych przepisów. W Akademii Smaku wiemy nie tylko, co zrobić z jajka na twardo, ale...

Czytaj więcej
Jajka na twardo
Filtry
Poziom trudności Strzałka w dół
Czas przygotowania Strzałka w dół
Dieta Strzałka w dół
Autor przepisu Strzałka w dół
Sortuj: Od najnowszych Strzałka w dół

 

Jeśli jajko na twardo kojarzy Ci się jedynie z wielkanocnymi pisankami, zajrzyj koniecznie do  naszych przepisów. W Akademii Smaku wiemy nie tylko, co zrobić z jajka na twardo, ale także ile gotować jajko, by wyszło na twardo. Jeśli obieranie jajek sprawiało CI zawsze problem, z naszym patentem na to, jak szybko obrać jajko na twardo to będzie bułka z masłem. Podpowiemy Ci także, jak sprawdzić świeżość jajek.

 

Z czym jeść jajko na twardo

 

Oczywiście z majonezem na świątecznym stole albo w paście jajecznej. W Akademii Samku znajdziesz przepis na:

 

  • nową wersję pasty jajecznej – z awokado,
  • klasyczną sałatkę nicejską, 
  • zupy z jajkiem – botwinka czy żurek, 
  • kotleciki jajeczne, 
  • devolaya z jajkiem przepiórczym. 

 

Jajko na twardo to pomysł na szybkie i kolorowe kanapki, kiedy nie ma pomysłu, co zrobić na kolację. Z dodatkiem rzodkiewki, szczypiorku, pomidora, ogórka, sałaty oraz wędliny kanapki będą nie tylko smaczne i pożywne, ale też ucieszą oko.

 

Na Wielkanocnym stole

 

Oczywiście nie ma Wielkanocy bez jajek na twardo – nie tylko w wielkanocnym koszyczku, ale także na stole. Jajka to główny bohater wielkanocnego menu. Sprawdźcie nasze przepisy na jajko na twardo w świątecznej odsłonie: faszerowane, różowe oraz pieczone jajka w mięsnej skorupce. 

Mamy mnóstwo pomysłów na jajka na twardo, wypróbujcie także inne przepisy z Akademii Smaku!