Rolada z czerwonych buraków z grzybami
![Rolada z czerwonych buraków z grzybami](https://akademiasmaku.pl/storage/8152/conversions/rolada-z-czerwonych-burakow-z-grzybami-5350-single.webp)
12 porcje
45 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Rolada z czerwonych buraków z grzybami
Rolada z czerwonych buraków z grzybami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10957/conversions/svo40fCkQMpr9H-thumb.webp)
Oddziel żółtka od białek, białka ubij na sztywną pianę. Do misy robota dodaj żółtka, mąkę pszenną, chrzan, puree z buraków, koncentrat buraczany i sól. Całość zmiksuj na jednolitą masę. Do masy dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj szpatułką. Masę równomiernie rozprowadź na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku przy użyciu funkcji 4D i ParaPlus w temperaturze 170 stopni przez 20-25 minut.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10958/conversions/evr7ixtPLDXVrc-thumb.webp)
Oczyszczone grzyby pokrój w plastry. Na rozgrzaną patelnię dodaj masło klarowane i drobno posiekaną cebulę. Smaż do zeszklenia, a następnie dodaj grzyby. Smaż do odparowania płynu, dodaj soli i pieprzu do smaku. Zostaw do wystudzenia. Upieczone ciasto odstaw do wystygnięcia. Na wystudzonym cieście rozprowadź serek, posyp całość posiekaną natką pietruszki. Na ¾ powierzchni ciasta, od dłuższego brzegu rozprowadź farsz grzybowy. Zwiń roladę, całość zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę do ustabilizowania.
Komentarze