Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z kaszą jaglaną i pieczonymi marchewkami

Sałatka z kaszą jaglaną i pieczonymi marchewkami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kolejna propozycja do lunchboxa. I kolejna, którą można przygotować dzień wcześniej. Łapcie,

Składniki

pół szklanka kasza jaglana
1 garść rukola
2 szt. marchewka
1 łyżka uprażone pestki słonecznika
1 garść ser długodojrzewający
2 łyżka oliwa extra virgin
1 łyżka sok z cytryny
1 szczypta sól
1 łyżeczka olej rzepakowy

Opis wykonania

Marchewki myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze i cieńsze "frytki", skrapiamy olejem i pieczemy w 180 stopniach do miękkości i zrumienienia. Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy, gotujemy (ja gotowałam około 12-15 minut) i studzimy - musi być miękka, ale nie rozpadająca się. Upieczone marchewki mieszamy z kaszą, rukolą, startym na grubych oczkach serem, słonecznikiem. Całość polewamy oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych