Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekka, rześka, delikatnie słodka, w sam raz na każde danie w upalne lato, kiedy mamy ochotę na coś lekkiego i sycącego :)

Składniki

100 g Szpinak baby
1 szt. Ananas w puszce
3 duże szt. Awokado
1,25 szklanka Mix pestek - dynia, słonecznik, sezam
1 szt. cytryna

Opis wykonania

Z ananasa odlewamy sok i odstawiamy na bok. Pestki nasion prażymy na suchej patelni do zarumienienia, cały czas mieszając, aby się nie przypaliły. Plastry ananasa kroimy w kostkę, a awokado kroimy w kostkę o wielkości 2-3cm.

Do miski wrzucamy umyte i osuszone liście szpinaku. Dodajemy ananasa, awokado i uprażone pestki. Dolewamy ok. 5 łyżek soku z ananasa, który wcześniej odlaliśmy i skrapiamy odrobiną cytryny.

Dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 15 minut, aby przegryzły się smaki (najlepiej na 1-2h do lodówki) Smacznego :)


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych