Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sękacz

Opis wykonania

Sękacz - krok 1

Mąkę krupczatkę i ziemniaczaną połącz z proszkiem do pieczenia. Oddziel białka od żółtek.

Sękacz - krok 2

Białka ubij na sztywną pianę.  Masło wraz z cukrem zmiksuj na gładką puszystą masę. Do masy dodawaj po jednym żółtku oraz olejek do smaku. 

Porcjami dodawaj mąki. Na koniec dodaj pianę i delikatnie wymieszaj. 

Sękacz - krok 3

Do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia wyłóż 2 lub 3 łyżki ciasta i równo rozsmaruj. 

Wstaw do piekarnika nagrzanego na 200 stopni C. Piecz na złoty kolor. 

Sękacz - krok 4

Wyjmij z piekarnika i dodaj 2-3 łyżki ciasta, równo rozsmaruj i znów podpiecz na złoty kolor ciasta. Tak postępuj aż skończy się ciasto.