Sernik wiedeński
![Sernik wiedeński](https://akademiasmaku.pl/storage/7979/conversions/sernik-wiedenski-5168-single.webp)
12 porcje
90 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Sernik wiedeński
Sernik wiedeński
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10457/conversions/4LEtyiVo6se25A-thumb.webp)
Tortownicę wyłożyć ciastem kruchym i zapiec w piekarniku przez 12 minut w temp. 200°C lub wyłożyć herbatnikami.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10458/conversions/gwJCM5uXlIt0lg-thumb.webp)
Zmielić 3 krotnie ser. Masło przełożyć do miski i utrzeć na puszystą masę. Kolejno dodawać małymi porcjami żółtko, cukier puder, cukier waniliowy oraz ser. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej razem z rodzynkami, skórką pomarańczową i kaszą manną.
Delikatnie wymieszać łopatką, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Przełożyć masę do wcześniej przygotowanej tortownicy.
Porada
Idealne wypieki
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10459/conversions/GyWpILSCSuHQIk-thumb.webp)
Piec w temp. 180°C przez ok. 1h.
Komentarze