Sernik wiedeński
12 porcje
90 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Sernik wiedeński
Sernik wiedeński
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Tortownicę wyłożyć ciastem kruchym i zapiec w piekarniku przez 12 minut w temp. 200°C lub wyłożyć herbatnikami.
Zmielić 3 krotnie ser. Masło przełożyć do miski i utrzeć na puszystą masę. Kolejno dodawać małymi porcjami żółtko, cukier puder, cukier waniliowy oraz ser. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej razem z rodzynkami, skórką pomarańczową i kaszą manną.
Delikatnie wymieszać łopatką, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Przełożyć masę do wcześniej przygotowanej tortownicy.
Porada
Idealne wypieki
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Piec w temp. 180°C przez ok. 1h.
Komentarze