Masa chlebowa z mąki z cieciorki posypana ziołami
4 porcje
Średnie
Masa chlebowa z mąki z cieciorki posypana ziołami.
Składniki
1 szklanka mąki z cieciorki
1 szklanka wody
1,5 łyżka oliwy z oliwek
1/5 łyżeczka soli
Opcjonalnie:
1 łyżka posiekanych świeżych ziół ( rozmaryn, tymianek, oregano)
zabki czosnku mielonego
2 łyżeczka przyprawy (chili w proszku, kminek, wędzona papryka Za’atar)
Socca
Socca
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Kubek mąki z cieciorki wymieszaj z kubkiem wody, łyżką oliwy i odrobiną soli.
- Odstaw na godzinę, by mąka zaabsorbowała płyn.
- Następnie rozgrzej piekarnik do 220°C razem z blacha, na która wlejemy masę chlebowa.
- Gdy piekarnik się rozgrzeje wyjmij rozgrzana blachę, skrop ja oliwa, szybko wylej na nią masę wymieszaną trzepaczka.
- W tym momencie możesz posypać ziołami (rozmaryn, za’atar, tymianek).
- Piecz przez 3-6 min.
Komentarze