Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Masa chlebowa z mąki z cieciorki posypana ziołami

Socca
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Masa chlebowa z mąki z cieciorki posypana ziołami.

Składniki

1 szklanka mąki z cieciorki
1 szklanka wody
1,5 łyżka oliwy z oliwek
1/5 łyżeczka soli
Opcjonalnie:
1 łyżka posiekanych świeżych ziół ( rozmaryn, tymianek, oregano)
zabki czosnku mielonego
2 łyżeczka przyprawy (chili w proszku, kminek, wędzona papryka Za’atar)

Opis wykonania

  1. Kubek mąki z cieciorki wymieszaj z kubkiem wody, łyżką oliwy i odrobiną soli.
  2. Odstaw na godzinę, by mąka zaabsorbowała płyn.
  3. Następnie rozgrzej piekarnik do 220°C razem z blacha, na która wlejemy masę chlebowa.
  4. Gdy piekarnik się rozgrzeje wyjmij rozgrzana blachę, skrop ja oliwa, szybko wylej na nią masę wymieszaną trzepaczka.
  5. W tym momencie możesz posypać ziołami (rozmaryn, za’atar, tymianek).
  6. Piecz przez 3-6 min.

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych