Sorbet cytrynowy według Mateusza Gesslera
 
                                            6 porcji
300 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Sorbet cytrynowy według Mateusza Gesslera
Sorbet cytrynowy według Mateusza Gesslera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Sparzamy cytryny wrzątkiem i ścieramy skórkę na tarce.
Zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy posiekaną skórkę i gotujemy 5 minut.
Zdejmujemy z płyty grzewczej i schładzamy.
Porada
Puszystą masę sorbetu szybko i bez wysiłku otrzymasz używając robotów kuhennych serii MUM oraz OptiMUM.
 
                        Ubijamy białko na sztywno, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i dolewamy wodę ze skórkami.
Wstawiamy do zamrażarki na 4 godziny.
Po wyjęciu przekładamy do robota kuchennego i miksujemy na puszystą masę.
Jeszcze raz zamrażamy.
 
                        Po schłodzeniu podajemy z owocami.
 
                                     
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze