Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Sezon na truskawki w pełni, więc mam dla Was kolejny przepis z wykorzystaniem tych pysznych owoców. Spróbujcie mistrzowskiego deseru - truskawkowego sorbetu.

Składniki

450 g - truskawek
180 g - cukru
100 ml - soku truskawkowego
50 ml - likieru wiśniowego

Opis wykonania

Truskawki myjemy i osuszamy.

Rozgniatamy je z cukrem i odstawiamy na 30 minut.

Następnie przekładamy do misy blendera, dolewamy sok truskawkowy oraz likier. Całość dokładnie rozdrabniamy.

Wstawiamy do zamrażarki na 4 godziny.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.

Bosh Logo
Bosh

Po wyjęciu przekładamy do blendera i miksujemy na puszystą masę. Następnie jeszcze raz zamrażamy.

Podajemy z listkami mięty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Edi
Miałam dzisiaj ochotę na truskawki. Nie ze świeżych, ale mrożonych owoców ten sorbet wychodzi równie smacznie. Może nie wygląda tak pięknie jak na zdjęciu z przepisu, ale połączenie mrożonych truskawek z wiśniowym likierem sprawdza się doskonale.