Sorbet truskawkowy
![Sorbet truskawkowy](https://akademiasmaku.pl/storage/7296/conversions/sorbet-truskawkowy-4464-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Sezon na truskawki w pełni, więc mam dla Was kolejny przepis z wykorzystaniem tych pysznych owoców. Spróbujcie mistrzowskiego deseru - truskawkowego sorbetu.
Składniki
450 g - truskawek
180 g - cukru
100 ml - soku truskawkowego
50 ml - likieru wiśniowego
Sorbet truskawkowy
Sorbet truskawkowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8519/conversions/x55kkx9MvcAeVG-thumb.webp)
Truskawki myjemy i osuszamy.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8520/conversions/QajYmjZgpZtLOS-thumb.webp)
Rozgniatamy je z cukrem i odstawiamy na 30 minut.
Następnie przekładamy do misy blendera, dolewamy sok truskawkowy oraz likier. Całość dokładnie rozdrabniamy.
Wstawiamy do zamrażarki na 4 godziny.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8521/conversions/7CMVkLETuBTvTz-thumb.webp)
Po wyjęciu przekładamy do blendera i miksujemy na puszystą masę. Następnie jeszcze raz zamrażamy.
Podajemy z listkami mięty.
Komentarze