Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekki i orzeźwiający smak sosu doskonale podkreśli aromat ryby.

Składniki

1 szklanka jogurtu naturalnego
Skórka z 1 cytryny
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka curry
Szczypta cukru
Szczypta chilli
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Kwaśny smak cytryny świetnie pasuje do dań rybnych. Sos jest elementem łączącym całe danie, dlatego należy starannie dobierać go do wykorzystanych składników.

Opis przygotowania:

  1. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok.
  2. Cebulę pokrój w drobną kostkę i skrop oliwą. Odstaw na około 5 minut.
  3. Koperek posiekaj.
  4. Jogurt połącz ze wszystkimi składnikami i dopraw do smaku solą i pieprzem.

TIP

  • Cytrynę możesz zamienić na limonkę.
  • Jeśli nie lubisz surowej cebuli sparz ją wrzątkiem prze dodaniem do jogurtu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych