Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zielone risotto jest przygotowanie z sezonowych warzyw. jest świeże i lekkie idealne na danie główne. Zielone warzywa to samo zdrowie, a można z nich zrobić szybki obiad i do tego bardzo smaczny!

Składniki

125 g Ryż risotto
1 garść bób obrany i ugotowany
1 garść zielony groszek
1 szklanka białe wino
1/2 szt. cebula
3 szt. czosnek ząbki
2 łyżka masło

Opis wykonania

Na patelnie wkładamy łyżkę masła dodajemy cebulę i czosnek. Zeszklić chwilę następnie dodać ryż całość smażyć dopóki ryż nie zrobi się przezroczysty. Podlać winem. dusić pod przykryciem 15 minut. W między czasie dodać resztę masła, bób i groszek. Pamiętajmy aby co jakiś czas mieszać całość aby uniknąć przypalenia. Podawać w głębokim talerzu można posypać parmezanem lub koperkiem do smaku. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych