Zielone risotto
4 porcje
30 min
Średnie
Zielone risotto jest przygotowanie z sezonowych warzyw. jest świeże i lekkie idealne na danie główne. Zielone warzywa to samo zdrowie, a można z nich zrobić szybki obiad i do tego bardzo smaczny!
Składniki
125 g Ryż risotto
1 garść bób obrany i ugotowany
1 garść zielony groszek
1 szklanka białe wino
1/2 szt. cebula
3 szt. czosnek ząbki
2 łyżka masło
Zielone risotto
Zielone risotto
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na patelnie wkładamy łyżkę masła dodajemy cebulę i czosnek. Zeszklić chwilę następnie dodać ryż całość smażyć dopóki ryż nie zrobi się przezroczysty. Podlać winem. dusić pod przykryciem 15 minut. W między czasie dodać resztę masła, bób i groszek. Pamiętajmy aby co jakiś czas mieszać całość aby uniknąć przypalenia. Podawać w głębokim talerzu można posypać parmezanem lub koperkiem do smaku. Smacznego!
Komentarze