Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zielone risotto jest przygotowanie z sezonowych warzyw. jest świeże i lekkie idealne na danie główne. Zielone warzywa to samo zdrowie, a można z nich zrobić szybki obiad i do tego bardzo smaczny!

Składniki

125 g Ryż risotto
1 garść bób obrany i ugotowany
1 garść zielony groszek
1 szklanka białe wino
1/2 szt. cebula
3 szt. czosnek ząbki
2 łyżka masło

Opis wykonania

Na patelnie wkładamy łyżkę masła dodajemy cebulę i czosnek. Zeszklić chwilę następnie dodać ryż całość smażyć dopóki ryż nie zrobi się przezroczysty. Podlać winem. dusić pod przykryciem 15 minut. W między czasie dodać resztę masła, bób i groszek. Pamiętajmy aby co jakiś czas mieszać całość aby uniknąć przypalenia. Podawać w głębokim talerzu można posypać parmezanem lub koperkiem do smaku. Smacznego!

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
zielone_obloczki
U mnie zamiast bobu jest kurczak. Polecam.