Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sos czosnkowy

Opis wykonania

To jeden z najpopularniejszych dodatków do wielu dań. Dodajemy sos czosnkowy do pizzy, tortilli czy kanapek. Jak zrobić aromatyczny sos czosnkowy?

Sos czosnkowy - krok 1

Główki czosnku nasmarowane oliwą z oliwek zawiń w folię aluminiową. Piecz z użyciem funkcji piekarnika 4D termoobieg przez 60 minut w temperaturze 200 stopni, czosnek powinien miękki.

Sos czosnkowy - krok 2

Upieczony i wystudzony czosnek wyciśnij z łupinek, przełóż do wyższego naczynia, dodaj majonez, sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj blenderem na jednolitą masę.

Sos czosnkowy - krok 3

Przed podaniem schłódź. Sos możesz podać w osobnej misce tak, aby każdy sam zdecydował o jego ilości, np. przy jedzeniu pizzy lub frytek. Świetnie pasuje też do kanapek lub tortilli. 

Bosch do kuchni