Sos pomidorowy do gołąbków
1 porcje
15 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 4)
Oto przepis na szybki sos do gołąbków z passaty.
Składniki
680 g - passaty pomidorowej
1 łyżeczka - oregano lub tymianku, lub majeranku, lub miks
1 łyżka - śmietany 18%
1 łyżeczka - cukru
- sól do smaku
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
242 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
37.2 g
Błonnik
8.9 g
Białko
0.5 g
Sól
3.6 g
Sos pomidorowy do gołąbków
Sos pomidorowy do gołąbków
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do rondelka przelej passatę, dodaj zioła, cukier oraz sól do smaku, zagotuj na płycie grzewczej.
Na koniec dodaj śmietanę, chwilę zagotuj.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Komentarze