Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.2 (Ilość ocen: 5)


Oto przepis na szybki sos do gołąbków z passaty.

Składniki

680 g - passaty pomidorowej
1 łyżeczka - oregano lub tymianku, lub majeranku, lub miks
1 łyżka - śmietany 18%
1 łyżeczka - cukru
- sól do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
242 kcal
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
37.2 g
Błonnik
8.9 g
Białko
0.5 g
Sól
3.6 g

Opis wykonania

Krok 1

Do rondelka przelej passatę, dodaj zioła, cukier oraz sól do smaku, zagotuj na płycie grzewczej.

Krok 2

Na koniec dodaj śmietanę, chwilę zagotuj.

Porada

Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 4.2, Ilość ocen: 5
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
majka
Świetny przepis na sos. Idealnie pasuje do gołąbków, ale też np. do pulpetów, czy makaronu. Dzięki!
mikolaj
Sos bardzo łatwy w przygotowaniu i dobrze smakuje z gołąbkami. Dzięki śmietanie jest kremowo pomidorowy ;) Robi się go dosłownie w kilka minut.
Ewusia1222
Pyszny sos, idealny dodatek
Marzenna
Kremowy oraz smaczny. Idealny do polana gołąbków.
Dariaa509
Idealny do gołąbków bez zawijania 😊
zielone_obloczki
Prosty i szybki sos.
bsylvia
Super sos do gołąbków, ale do innych dań też będzie odpowiedni. Polecam!
Aleksandra J
Super! Myślę, że sprawdzi się też do mielonych ☺️
lukas.kar
Intensywnie pomidorowy - fajny dodatek do gołąbków i nie tylko
fiziowaaa
Bardzo smaczny, idealnie pasuje