


Warzywa, które smakiem się wyróżniają, tutaj ze sobą współgrają, łącząc się z makaronem "siły połączyły" i z makaronem fajne danie "stworzyły".
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. W tym czasie przygotowujemy warzywa. (Bób gotujemy na al dente z dodatkiem soli, odcedzamy i obieramy ze skórki, można użyć mrożonego bobu, jeśli nie ma jeszcze świeżego). Cebulę kroimy w wiórka i podsmażamy z dodatkiem cukru na rozgrzanej oliwie. Liście jarmużu sparzamy wodą z dodatkiem cukru i soli (po ½ łyżeczce, dzięki temu zachowa ładny kolor). Do podsmażonej cebuli dodajemy jarmuż, sól, pieprz, chili i przesmażamy, często mieszając ok. 2-4 min. Dodajemy bób, makaron, bardzo drobno posiekaną pietruszkę i podgrzewamy, delikatnie mieszając. Spaghetti podajemy z startym serem.