Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3.67 (Liczba ocen: 3)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Chrupiąca i soczysta sałatka z pysznych warzyw i owoców to jest coś, co warto włączyć do swojego codziennego menu. W Akademii Smaku proponuję przygotować surówkę z czarnej rzepy z dodatkiem jabłka.

Składniki

1 bulwa czarnej rzepy
2 słodkie jabłka
2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
sól do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
68 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
3 g
Białko
2.9 g
Sól
1.5 g

Opis wykonania

1

Czarną rzepę oraz jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub użyj blendera ręcznego.

2

Przełóż do miseczki, posól i odstaw na 20 minut.

Dodaj jogurt naturalny lub majonez, wymieszaj i gotowe.

Porada

Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.



Bosh Logo
Bosh

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 3.67, Liczba ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych