Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3.67 (Ilość ocen: 3)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Chrupiąca i soczysta sałatka z pysznych warzyw i owoców to jest coś, co warto włączyć do swojego codziennego menu. W Akademii Smaku proponuję przygotować surówkę z czarnej rzepy z dodatkiem jabłka.

Składniki

1 bulwa czarnej rzepy
2 słodkie jabłka
2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
sól do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
68 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
3 g
Białko
2.9 g
Sól
1.5 g

Opis wykonania

1

Czarną rzepę oraz jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub użyj blendera ręcznego.

2

Przełóż do miseczki, posól i odstaw na 20 minut.

Dodaj jogurt naturalny lub majonez, wymieszaj i gotowe.

Porada

Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 3.67, Ilość ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych