Surówka z czarnej rzepy
![Surówka z czarnej rzepy](https://akademiasmaku.pl/storage/7681/conversions/surowka-z-czarnej-rzepy-4854-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 2)
Chrupiąca i soczysta sałatka z pysznych warzyw i owoców to jest coś, co warto włączyć do swojego codziennego menu. W Akademii Smaku proponuję przygotować surówkę z czarnej rzepy z dodatkiem jabłka.
Składniki
1 bulwa czarnej rzepy
2 słodkie jabłka
2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
sól do smaku
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
68 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
3 g
Białko
2.9 g
Sól
1.5 g
Surówka z czarnej rzepy
Surówka z czarnej rzepy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9434/conversions/rbJDEzkD9uKEvV-thumb.webp)
Czarną rzepę oraz jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub użyj blendera ręcznego.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9435/conversions/QuQpr0YEOBijVL-thumb.webp)
Przełóż do miseczki, posól i odstaw na 20 minut.
Dodaj jogurt naturalny lub majonez, wymieszaj i gotowe.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
Komentarze