Surówka z czarnej rzepy
4 porcje
30 min
Łatwe
3.67 (Ilość ocen: 3)
Chrupiąca i soczysta sałatka z pysznych warzyw i owoców to jest coś, co warto włączyć do swojego codziennego menu. W Akademii Smaku proponuję przygotować surówkę z czarnej rzepy z dodatkiem jabłka.
Składniki
1 bulwa czarnej rzepy
2 słodkie jabłka
2 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
sól do smaku
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
68 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
3 g
Białko
2.9 g
Sól
1.5 g
Surówka z czarnej rzepy
Surówka z czarnej rzepy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Czarną rzepę oraz jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub użyj blendera ręcznego.
Przełóż do miseczki, posól i odstaw na 20 minut.
Dodaj jogurt naturalny lub majonez, wymieszaj i gotowe.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
Komentarze