Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bomba smakowa z orzeźwiającym sosem

Składniki

2 szt. Bataty
1 szt. Dojrzały ananas
50 ml Sok z cytryny
20 ml Syrop klonowy
1 łyżka Olej słonecznikowy
Liście świeżej mięty

Opis wykonania

Bataty obieramy, płuczemy i kroimy w grubą kostkę. Dodajemy do nich olej po czym dokładnie mieszamy aby powlekł wszystkie kawałki. Wykładamy na blachę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C z termoobiegiem na 10 minut (mają się tylko lekko podpiec). Ananas obieramy, pozbawiamy twardego środka, kroimy na kawałki podobne wielkością do wcześniej przygotowanych batatów. Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie ananas i batata, układamy na blaszce zabezpieczonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200°C przez około 15 minut. Sos: Sok z cytryny łączymy z syropem klonowym i drobno posiekaną miętą. Szaszłyki podajemy polane sosem Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych