

Sznycle wieprzowe lub cielęce z pomidorami, pieczarkami, gotowaną szynką i topionym serem.
Opłukać sznycle w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić solą i pieprzem, każdy sznycel przekroić na trzy części. Obrać szalotkę i pokroić w plasterki. Pomidory pokroić w plasterki, a szynkę gotowaną w paski. Sznycle, szalotki, pomidory, pieczarki i gotowaną szynkę ułożyć warstwami w formie sufletowej. Ser topiony rozmieszać z mlekiem, mąką ziemniaczaną, solą, pieprzem i natką pietruszki. Masą polać sznycle. Posypać serem. Piec jak podano. Sposób nastawiania: grill z cyrkulacją powietrza 170-190⁰C oraz mikrofalówka 360 W, 45-50 minut. Wariant: rozmieszać 3 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego z masą mleczno—serową.