Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sznycle wieprzowe lub cielęce z pomidorami, pieczarkami, gotowaną szynką i topionym serem.

Składniki

sznycle wieprzowe lub cielęce (po 200 g każdy)
sól
pieprz
szalotek
obrane ze skóry pomidory
słoik pieczarek pokrojonych na plasterki
200 g gotowanej szynki
100 g sera topionego
200 ml mleka
3 łyżka mąki ziemniaczanej
opakowanie mrożonej natki pietruszki
200 g startego seta gouda

Opis wykonania

Opłukać sznycle w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić solą i pieprzem, każdy sznycel przekroić na trzy części. Obrać szalotkę i pokroić w plasterki. Pomidory pokroić w plasterki, a szynkę gotowaną w paski. Sznycle, szalotki, pomidory, pieczarki i gotowaną szynkę ułożyć warstwami w formie sufletowej. Ser topiony rozmieszać z mlekiem, mąką ziemniaczaną, solą, pieprzem i natką pietruszki. Masą polać sznycle. Posypać serem. Piec jak podano. Sposób nastawiania: grill z cyrkulacją powietrza 170-190⁰C oraz mikrofalówka 360 W, 45-50 minut. Wariant: rozmieszać 3 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego z masą mleczno—serową.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy