Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pizza na cieście razowym

Opis wykonania

Domowa pizza na cieście z dodatkiem mąki razowej

Do mąki dodaj cukier, sól i suche drożdże. Wlej ciepłą wodę i wymieszaj składniki. Pozostaw na kilka minut, następnie zagnieć i znów pozostaw na kilka minut. Dodaj olej i porządnie zagnieć ciasto. Pozostaw do wyrastania w temperaturze pokojowej, po pół godzinie przegnieć ciasto aby je odgazować. Pozostaw na kolejne pół godziny, ewentualnie dłużej. Wyłóż ciasto na oprószoną stolnicę i rozpłaszcz, przykryj i pozostaw na kilka minut. Rozgrzej piekarnik do 250st.C. Podsyp ciasto mąką i rozpłaszcz je jeszcze bardziej, użyj wałka aby było dość cienkie. Przełóż na oprószoną łopatę do pizzy, nałóż sos, ser i ulubione dodatki. Piecz około 12-15 minut.