Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekkie, śniadaniowe won tony z kremowo - serowymi szparagami

Składniki

3/4 szklanka mleko
2 szt. Jajko
czosnek
2 łyżka parmezan
2 łyżka ser Gouda
szparagi
2 szczypta sól
2 łyżka oliwa z oliwek
ciasto wonton

Opis wykonania

1. Szparagi myjemy i odkrajamy korony (główki). Odkładam je na bok i siekamy resztę łodyg. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i na średnim ogniu podsmażamy (ok 8 minut) nasze szparagi dodając do nich szczyptę soli. 3. Do miseczki dodajemy jajka, mleko, starty parmezan i szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy. 4. Do naszej mieszanki mleczno-serowej dodajemy podsmażone szparagi (tylko łodygi) i ok 2 łyżek sera Gouda pokrojonego w małe kosteczki. 5. W blaszce na muffinki (do każdego otworu) układam po jednym arkuszu ciasta WonTon i po dwie łyżki masy serowo - szparagowej. Na wierzchu każdego gniazdka układamy po jednej koronie (główce) szparaga. 6. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170*C i pieczemy przez 20 minut. 7. SzparAg San'a w chrupiącym cieście WonTon najlepiej serwować na ciepło. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych