Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szpar-Ag San na tropie przodków

Opis wykonania

Lekkie, śniadaniowe won tony z kremowo - serowymi szparagami

baner reklamowy maszynki do mielenia 1. Szparagi myjemy i odkrajamy korony (główki). Odkładam je na bok i siekamy resztę łodyg. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i na średnim ogniu podsmażamy (ok 8 minut) nasze szparagi dodając do nich szczyptę soli. 3. Do miseczki dodajemy jajka, mleko, starty parmezan i szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy. 4. Do naszej mieszanki mleczno-serowej dodajemy podsmażone szparagi (tylko łodygi) i ok 2 łyżek sera Gouda pokrojonego w małe kosteczki. 5. W blaszce na muffinki (do każdego otworu) układam po jednym arkuszu ciasta WonTon i po dwie łyżki masy serowo - szparagowej. Na wierzchu każdego gniazdka układamy po jednej koronie (główce) szparaga. 6. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170*C i pieczemy przez 20 minut. 7. SzparAg San'a w chrupiącym cieście WonTon najlepiej serwować na ciepło. Smacznego!