Szparagi grillowane w boczku z sosem czosnkowym
![Szparagi grillowane w boczku z sosem czosnkowym](https://akademiasmaku.pl/storage/7250/conversions/szparagi-grillowane-w-boczku-z-sosem-czosnkowym-4418-single.webp)
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Szparagi grillowane w boczku z sosem czosnkowym
Szparagi grillowane w boczku z sosem czosnkowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8348/conversions/ES5ELON1IfquoI-thumb.webp)
Przygotuj sos – do pojemnika blendera wlej jogurt naturalny, dodaj majonez, 3 ząbki czosnku i przyprawy. Zmiksuj tak, aby składniki się połączyły. Odstaw do lodówki na trochę, aby sos się przegryzł.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8349/conversions/fy7M81uaYo8hZS-thumb.webp)
Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końce i zawiń w plastry boczku. Następnie posmaruj oliwą z oliwek. Warzywa ułóż na rozgrzanym grillu i piecz przez ok. 5 minut. Co minutę obracaj je, aby się równo przypiekły z każdej strony.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8350/conversions/6TBN7YkpmBfB32-thumb.webp)
Grillowane szparagi z boczkiem podawaj z przygotowanym sosem i świeżymi ziołami.
Komentarze