Szparagi grillowane w boczku z sosem czosnkowym
 
                                            4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Szparagi grillowane w boczku z sosem czosnkowym
Szparagi grillowane w boczku z sosem czosnkowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Przygotuj sos – do pojemnika blendera wlej jogurt naturalny, dodaj majonez, 3 ząbki czosnku i przyprawy. Zmiksuj tak, aby składniki się połączyły. Odstaw do lodówki na trochę, aby sos się przegryzł.
 
                        Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końce i zawiń w plastry boczku. Następnie posmaruj oliwą z oliwek. Warzywa ułóż na rozgrzanym grillu i piecz przez ok. 5 minut. Co minutę obracaj je, aby się równo przypiekły z każdej strony.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
 
                         
                        Grillowane szparagi z boczkiem podawaj z przygotowanym sosem i świeżymi ziołami.
 
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
     
                     
                     
                     
     
         
        -thumb.webp) 
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze