Szparagi grillowane w boczku z sosem czosnkowym
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Szparagi grillowane w boczku z sosem czosnkowym
Szparagi grillowane w boczku z sosem czosnkowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotuj sos – do pojemnika blendera wlej jogurt naturalny, dodaj majonez, 3 ząbki czosnku i przyprawy. Zmiksuj tak, aby składniki się połączyły. Odstaw do lodówki na trochę, aby sos się przegryzł.
Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końce i zawiń w plastry boczku. Następnie posmaruj oliwą z oliwek. Warzywa ułóż na rozgrzanym grillu i piecz przez ok. 5 minut. Co minutę obracaj je, aby się równo przypiekły z każdej strony.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Grillowane szparagi z boczkiem podawaj z przygotowanym sosem i świeżymi ziołami.
Komentarze