Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szybka, lecz wykwintna tarta, doskonała jako szybka, lekka kolacja.

Składniki

1 szt. ciasto francuskie
5 -6 szt. szparagi zielone
4 -5 łyżka śmietana gęsta 18%
2 szt. tymianek świeży gałązka
4-5 łyżka pistacje siekane

Opis wykonania

Płatem gotowego ciasta francuskiego wyłożyć nasmarowaną masłem formę do tarty. Spód posmarować kilkoma łyżkami śmietany 18%, dodać umyte i pokrojone w 1,5 cm kawałki zielone szparagi, listki świeżego tymianku, posypać posiekanymi pistacjami. Na wierzchu umieścić sporą ilość wiórków parmezanu. Zawinąć do środka luźne brzegi ciasta. Piec ok. 30 - 40 min. w temp. 180 stopni. Wyśmienita z kieliszkiem mocno schłodzonego białego wina.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych