

Łatwy i szybki chlebek kukurydziany, którego przygotowanie zajmuje niecałą godzinę. Idealne na każdy dzień!
Sok z czarnej marchwi, podgrzać. Dodać agar i mieszać przez chwilę. Następnie przelać do formy i poczekać, aż stężeje. W misce wymieszać i przesiać przez sito. Mąkę kukurydzianą i pszenną, sól, cukier, proszek do pieczenia. W drugiej połączyć mleko, śmietanę, jaja i roztopione masło. Następnie połączyć suche i mokre składniki do jednolitej masy. Wylać ciasto na dobrze natłuszczoną blachę (23x23 cm). Piec w temperaturze 180C przez 30 minut. Ciepły chlebek i ciepłą galaretę pociąć na takie same kwadraty. Chleb przeciąć na pół i przełożyć galaretką. UWAGA!!! 1. Blacha musi być wysmarowana obowiązkowo masłem (z papierem do pieczenia, chlebek się nie upiecze) 2. Chlebek trzeba wyjąć od razu po upieczeniu (jak stoi w piekarniku, to wysycha i znacznie zmniejsza swoją objętość)