tagliatelle z pesto z bazylii i jarmużem

2 porcje
20 min
Łatwe
Błyskawiczne i pyszne danie dla dbających o linię:P
Składniki
200 g makaron tagliatelle
1 garść bazylia
3 garść jarmuż
4 szt. ząbki czosnku
1/2 szklanka oliwki
1 szczypta sól i pieprz
tagliatelle z pesto z bazylii i jarmużem
tagliatelle z pesto z bazylii i jarmużem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron ugotować al dente. czosnek drobno siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Dorzucamy jarmuż, który doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem kilka minut. Bazylię drobno siekamy, lub blendujemy z dodatkiem oliwy z oliwek. Wszystkie składniki mieszamy z makaronem. Dodajemy oliwki. Dla pełni smaku posypujemy parmezanem
Komentarze