tagliatelle z pesto z bazylii i jarmużem
 
                                            2 porcje
20 min
Łatwe
                    Błyskawiczne i pyszne danie dla dbających o linię:P
                
                Składniki
200 g makaron tagliatelle 
                                                            1 garść bazylia
                                                            3 garść jarmuż
                                                            4 szt. ząbki czosnku
                                                            1/2 szklanka oliwki
                                                            1 szczypta sól i pieprz
                                                    tagliatelle z pesto z bazylii i jarmużem
tagliatelle z pesto z bazylii i jarmużem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Makaron ugotować al dente. czosnek drobno siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Dorzucamy jarmuż, który doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem kilka minut. Bazylię drobno siekamy, lub blendujemy z dodatkiem oliwy z oliwek. Wszystkie składniki mieszamy z makaronem. Dodajemy oliwki. Dla pełni smaku posypujemy parmezanem
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
     
                     
     
                     
                     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze