Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

tagliatelle z pesto z bazylii i jarmużem

tagliatelle z pesto z bazylii i jarmużem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Błyskawiczne i pyszne danie dla dbających o linię:P

Składniki

200 g makaron tagliatelle
1 garść bazylia
3 garść jarmuż
4 szt. ząbki czosnku
1/2 szklanka oliwki
1 szczypta sól i pieprz

Opis wykonania

Makaron ugotować al dente. czosnek drobno siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Dorzucamy jarmuż, który doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem kilka minut. Bazylię drobno siekamy, lub blendujemy z dodatkiem oliwy z oliwek. Wszystkie składniki mieszamy z makaronem. Dodajemy oliwki. Dla pełni smaku posypujemy parmezanem
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych