Różowe jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem
4 porcje
30 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Pyszne i efektowne jajka zamarynowane w koncentracie buraczanym z serowo-szczypiorkowym farszem.
Składniki
300 ml koncentratu z buraków
2 łyżki startego żółtego sera
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka majonezu
Różowe jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem
Różowe jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Opis przygotowania:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Zalej je koncentratem z buraków i mocz przez co najmniej godzinę. Im dłużej będziesz je moczyć, tym kolor będzie ciemniejszy.
- Następnie wyjmij jajka na papier ręcznikowy i wytrzyj. Każde jajko przekrój na pół.
- Wyjmij żółtka z jajek i przełóż do miseczki. Dodaj do nich starty żółty ser, majonez oraz sól i pieprz. Zagnieć farsz widelcem. Na końcu dodaj posiekany szczypiorek.
- Farszem wypełnij białka jaj. Całość posyp rzeżuchą, szczypiorkiem, płatkami migdałów oraz ziarenkami czerwonego pieprzu.
Komentarze