Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Różowe jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem

Różowe jajka faszerowane żółtym serem i szczypiorkiem
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne i efektowne jajka zamarynowane w koncentracie buraczanym z serowo-szczypiorkowym farszem.

Składniki

300 ml koncentratu z buraków
2 łyżki startego żółtego sera
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka majonezu

Opis wykonania

Opis przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Zalej je koncentratem z buraków i mocz przez co najmniej godzinę. Im dłużej będziesz je moczyć, tym kolor będzie ciemniejszy.
  2. Następnie wyjmij jajka na papier ręcznikowy i wytrzyj. Każde jajko przekrój na pół.
  3. Wyjmij żółtka z jajek i przełóż do miseczki. Dodaj do nich starty żółty ser, majonez oraz sól i pieprz. Zagnieć farsz widelcem. Na końcu dodaj posiekany szczypiorek.
  4. Farszem wypełnij białka jaj. Całość posyp rzeżuchą, szczypiorkiem, płatkami migdałów oraz ziarenkami czerwonego pieprzu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Genialny pomysł! Jeszcze bym dodała do farszu drobno posiekanego śledzia :)
Sylwucha
Mega spodobały mi się kolorowe jajeczka. Coś zupełnie innego