Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Baton proteinowy z wanilią i kokosem

Waniliowo kokosowy baton proteinowy
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo łatwa i szybka alternatywa na przekąskę dla kupnych batonów proteinowych. Same zdrowe składniki, bez zbędnych ulepszaczy i konserwantów.

Składniki

110 g daktyle
80 g wiórki kokosowe
80 g olej kokosowy
74 g waniliowa odżywka białkowa

Opis wykonania

Daktyle dzień wcześniej zalewamy wodą. Na drugi dzień dobrze je blendujemy. Olej kokosowy topimy w garnuszku do ciekłej konsystencji i stopniowo dodajemy odżywki białkowej aż do uzyskania kremowej masy. Olej i odżywkę, przekładamy do większej miski i dodajemy zblendowane daktyle oraz wiórki kokosowe. Całość energicznie mieszamy łyżką. Masa stopniowo będzie gęstnieć i będzie można z niej ulepić batony. Można to zrobić rękami lub wyłożyć do jakiejś foremki lub pudełka. Wkładamy masę do lodówki i po ok. 2 godzinach możemy je wyjąć i pociąć np. na 5 batonów po ok 80g. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych