Baton proteinowy z wanilią i kokosem

5 porcji
10 min
Łatwe
Składniki
Waniliowo kokosowy baton proteinowy
Waniliowo kokosowy baton proteinowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Daktyle dzień wcześniej zalewamy wodą. Na drugi dzień dobrze je blendujemy. Olej kokosowy topimy w garnuszku do ciekłej konsystencji i stopniowo dodajemy odżywki białkowej aż do uzyskania kremowej masy. Olej i odżywkę, przekładamy do większej miski i dodajemy zblendowane daktyle oraz wiórki kokosowe. Całość energicznie mieszamy łyżką. Masa stopniowo będzie gęstnieć i będzie można z niej ulepić batony. Można to zrobić rękami lub wyłożyć do jakiejś foremki lub pudełka. Wkładamy masę do lodówki i po ok. 2 godzinach możemy je wyjąć i pociąć np. na 5 batonów po ok 80g. Smacznego!
Komentarze