Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Wegańskie bananowe batoniki owsiane

Wegańskie bananowe batoniki owsiane
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Te batoniki owsiane są proste do zrobienia, sycące i zdrowe. Idealne na drugie śniadanie lub potreningową przekąskę.

Składniki

banan
płatki owsiane
siemię lniane
wiórki kokosowe
słonecznik
daktyle
masło orzechowe
cynamon
proszek do pieczenia
ekspandowana gryka lub amarantus

Opis wykonania

Daktyle zalać niewielką ilością wody i zagotować, aż lekko zmiękną. Odcedzić. W naczyniu blendera połączyć ze sobą wszystkie składniki (oprócz gryki ekspandowanej) i zmiksować, aż do uzyskania lekko klejącej masy. Dodać ekspandowane ziarna, wymieszać - najlepiej ręką. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę przełożyć do foremki, dociskając ją do brzegów i wyrównując wierzch. Wstawić do piekarnika na około 20 minut. Piec w 180 stopniach. Ostudzić i pokroić na batony. Przechowywać najlepiej w szczelnym, szklanym pojemniku przez kilka dni.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych