Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wegańskie lody z mango, miodem, kefirem i kardamonem

Składniki

0.5 łyżeczka kardamon
150 ml kefir
1 szt. mango
1 szt. banan
500 ml śmietanka kokosowa
2 łyżka miód
1 szt. sok z cytryny

Opis wykonania

Mango obieramy ze skóry, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę. Wrzucamy do blendera i przecieramy przez gęste sitko. Wlewamy z powrotem blendera, dodajemy banana, śmietankę kokosową, kefir i miód. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy dok z cytryny i miksujemy ponownie. Masę lodową przelewamy do pojemnika na lody i umieszczamy w zamrażarce na 4 godziny. Lody wyjmujemy co pół godziny i dokładnie mieszamy. Aby móc z gotowych lodów formować gałki wyciągamy je z zamrażarki na 30 minut przed podaniem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych