Wegańskie lody z mango i miodem
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Wegańskie lody z mango, miodem, kefirem i kardamonem
Składniki
0.5 łyżeczka kardamon
150 ml kefir
1 szt. mango
1 szt. banan
500 ml śmietanka kokosowa
2 łyżka miód
1 szt. sok z cytryny
Wegańskie lody z mango i miodem
Wegańskie lody z mango i miodem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mango obieramy ze skóry, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę. Wrzucamy do blendera i przecieramy przez gęste sitko. Wlewamy z powrotem blendera, dodajemy banana, śmietankę kokosową, kefir i miód. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy dok z cytryny i miksujemy ponownie. Masę lodową przelewamy do pojemnika na lody i umieszczamy w zamrażarce na 4 godziny. Lody wyjmujemy co pół godziny i dokładnie mieszamy. Aby móc z gotowych lodów formować gałki wyciągamy je z zamrażarki na 30 minut przed podaniem.
Komentarze