Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Potrawa z kuchni angielskiej, ze smalcem wieprzowym. Jajka w tej formie są bardzo sycące.

Składniki

200 ml mleka
100 ml wody
jajko
125 g mąki
sól
smalec wieprzowy

Opis wykonania

Mleko, wodę i jajko włożyć do misy i ubić trzepaczka do ubijania piany. Dalej ubijając powoli dodawać mąkę i szczyptę soli, aż powstanie gładka masa. Pozostawić na 30 minut. Do każdej z foremek do mufinek włożyć ok. łyżeczki do herbaty smalcu wieprzowego. Blachę ustawić w piekarniku i podgrzać. Równomiernie rozdzielić ciasto do gorących foremek do mufinek. Piec w podany sposób.

 

Sposób nastawiania:

Podgrzewanie: gorące powietrze 250⁰C. Pieczenie: gorące powietrze 190-210⁰C, 20-30 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych