Zapiekana brukselka z ziołami i sosem serowym

4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Zapiekana brukselka z ziołami i sosem serowym
Zapiekana brukselka z ziołami i sosem serowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Z brukselki usuń wierzchnią warstwę liści, a następnie umyj dokładnie i osusz. Przekrój na połówki ułóż w naczyniu do zapiekania.

Śmietanę, jajo i starty ser żółty zmiksuj na jednolitą masę, dodaj sól oraz tymianek, wymieszaj.
Masą zalej brukselkę, całość zapiekaj w piekarniku 25-30 minut (opcja góra-dół) w temperaturze 180 stopni.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.


Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!
Komentarze