Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smaczna, aromatyczna zapiekanka. Ser feta i pomidory tworzą doskonałe połączenie.

Składniki

1 szt. ser feta
4 szt. pomidory
1 łyżeczka oregano
1/4 łyżeczka pieprz
1/2 ml olej w spreyu

Opis wykonania

Pomidory umyć i pokroić w dość grube plastry,tak samo kroimy fetę. Niewielkie naczynie żaroodporne spryskać olejem w spreyu , ułożyć warstwę pomidorów i posypać je pieprzem.Na pomidory układamy ser feta o najniższej zawartości tłuszczu i posypujemy go oregano,przykrywamy pomidorami,posypujemy pieprzem i skrapiamy olejem. Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok.20 minut w tem,180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy oregano i skrapiamy octem balsamicznym Solić nie musimy bo feta jest wystarczająco słona.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych