Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smaczna, aromatyczna zapiekanka. Ser feta i pomidory tworzą doskonałe połączenie.

Składniki

1 szt. ser feta
4 szt. pomidory
1 łyżeczka oregano
1/4 łyżeczka pieprz
1/2 ml olej w spreyu

Opis wykonania

Pomidory umyć i pokroić w dość grube plastry,tak samo kroimy fetę. Niewielkie naczynie żaroodporne spryskać olejem w spreyu , ułożyć warstwę pomidorów i posypać je pieprzem.Na pomidory układamy ser feta o najniższej zawartości tłuszczu i posypujemy go oregano,przykrywamy pomidorami,posypujemy pieprzem i skrapiamy olejem. Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok.20 minut w tem,180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy oregano i skrapiamy octem balsamicznym Solić nie musimy bo feta jest wystarczająco słona.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Wariancja na temat tego przepisu. Dodałam szparagi i czosnek przekrojony na pół. Niebo w gębie!
Ewusia1222
Klasyczne połączenie- polecam przepis