Zapiekane pory
4 porcje
Średnie
Pory zapiekane z salami i serem mozzarella. Warzywa pieczone do doskonały sposób na ciepły i zdrowy posiłek.
Składniki
porów
plasterków salami
200 g sera Mozzarella
świeżo zmielony pieprz czarny
Zapiekane pory
Zapiekane pory
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umyć pory i pokroić na długość formy sufletowej. Ewentualnie pokroić pory na połowę długości formy. Owinąć plasterkami salami i włożyć do formy. Pokroić ser Mozzarella na plasterki i obłożyć nimi pory. Posypać świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Pory gotować i zapiec w podany sposób. Sposób nastawiania: grillowanie słabe, duża powierzchnia oraz mikrofalówka 600 W, 15-20 minut. Wariant: zamiast salami można użyć również gotowanej szynki.
Komentarze