Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pory zapiekane z salami i serem mozzarella. Warzywa pieczone do doskonały sposób na ciepły i zdrowy posiłek.

Składniki

porów
plasterków salami
200 g sera Mozzarella
świeżo zmielony pieprz czarny

Opis wykonania

Umyć pory i pokroić na długość formy sufletowej. Ewentualnie pokroić pory na połowę długości formy. Owinąć plasterkami salami i włożyć do formy. Pokroić ser Mozzarella na plasterki i obłożyć nimi pory. Posypać świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Pory gotować i zapiec w podany sposób. Sposób nastawiania: grillowanie słabe, duża powierzchnia oraz mikrofalówka 600 W, 15-20 minut. Wariant: zamiast salami można użyć również gotowanej szynki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy