Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zawijaski z ciasta francuskiego

Opis wykonania

Trzy rodzaje zawijasków z ciasta francuskiego nadzieniem szpinakowym, szynka+ser i na słodko z powidłami domowymi :)

Liście szpinaku myjemy i mokre wrzucamy do rondelka, przykrywamy i czekamy, aż mniejszy objętość. Dodajemy sól, pieprz i gałkę, mieszamy. Zaprawiamy łyżką śmietany i studzimy. Porcję ciasta francuskiego rozwijamy i rozwałkowujemy, dzielimy na 3 płaty krojąc w pionie. Wszystkie smarujemy cienko serkiem. Na pierwszym płacie rozkładamy szpinak i posypujemy kruszoną fetą. Drugi posypujemy papryką, układamy szynkę i ser. Na trzecim rozsmarowujemy powidła lub dżem. Każdy płat rolujemy z dołu do góry i owijamy folią spożywczą. Zawinięte ruloniki władamy do zamrażarki na ok 15 min. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180C. Zmrożone ruloniki rozwijamy z folii i kroimy na plastry o szer.ok 2 cm. Bułeczki na słodko posypujemy z wierzchu cukrem, Plastry układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy ok. 15. SMACZNEGO! Idealna przekąska imprezowa :)