Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Tortilla pszenna z nadzieniem mięsnym i warzywami

Tortilla pszenna z nadzieniem mięsnym i warzywami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna chrupiąca tortilla z kawałkami mięsa i świeżymi chrupiącymi warzywami.

Składniki

2 szklanka mąka pszenna
1 łyżeczka sól
3 łyżka smalec
3/4 szklanka woda

Opis wykonania

1. Przesiej mąkę do miski i dodaj sól. 2. Rozpuść smalec w gorącej wodzie. 3. Wodę ze smalcem dodawaj powoli do mąki i mieszaj drewnianą łyżką. 4. Po połączeniu wszystkich składników ulep kulę z ciasta. 5. Ugniataj ciasto aż otrzymasz miękkie w dotyku i gładkie ciasto. 6. Przykryj folią lub ściereczką i odstaw na godzinę. 7. Ciasto podziel na około 15 równych części, uformuj kulki w dłoniach i odstaw na co najmniej 10 minut, ale nie dłużej niż 1.5 godziny. 8. Rozwałkuj ciasto na cieniutkie placki. 9. Placki układaj na rozgrzanej, suchej patelni. 10. Smaż do momentu pojawienia się brązowych pęcherzyków z obu stron.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych