Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zielone naleśniki z pesto i ricottą

Zielone naleśniki z pesto i ricottą
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosta w przygotowaniu alternatywa dla tradycyjnych naleśników. Dania wegetariańskie to idealne pole do kulinarnych eksperymentów! Mniam!

Składniki

Składniki pesto
50g rukoli
2 ząbki czosnku
50 g orzeszków pini
50g tartego parmezanu
1 łyżka soku z cytryny
100ml oliwy
pieprz
sól
Składniki naleśników
1 szklanka mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
szczypta soli
olej do smażenia
Dodatki
100g ricotty
100ml jogurtu naturalnego
sok z 1 limonki
kilka plastrów wędzonego łososia
1 avocado

Opis wykonania

  1. Zblenduj wszystkie składniki pesto.Zielone crespelle  - zdjęcie 1
  2. Do misy MUMa dodaj białka jaj- ubij na sztywną pianę
  3. Przełóż białka do osobnego naczynia, a do misy miksera dodaj żółtka, mleko i mąkę.
  4. Składniki mieszaj aż do uzyskania naleśnikowej konsystencji.
  5. Do masy dodaj wcześniej przygotowane pesto oraz białka.
  6. Mieszaj do momentu, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.
  7. Na patelnii rozgrzej kilka łyżek oleju, z przygotowanej wcześniej masy usmaż crespelle.Zielone crespelle  - zdjęcie 2
  8. Do ricotty dodaj jogurt i sok z limonki oraz przyprawy.
  9. Całość wymieszaj.
  10. Na przygotowane wcześniej crespelle położ łyżkę przygotowanej ricotty, plaster wędzonego łososia oraz avocado.

 


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych