Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zielone naleśniki z pesto i ricottą

Opis wykonania

Prosta w przygotowaniu alternatywa dla tradycyjnych naleśników. Dania wegetariańskie to idealne pole do kulinarnych eksperymentów! Mniam!

  1. Zblenduj wszystkie składniki pesto. Zielone crespelle  - zdjęcie 1
  2. Do misy MUMa dodaj białka jaj- ubij na sztywną pianę
  3. Przełóż białka do osobnego naczynia, a do misy miksera dodaj żółtka, mleko i mąkę.
  4. Składniki mieszaj aż do uzyskania naleśnikowej konsystencji.
  5. Do masy dodaj wcześniej przygotowane pesto oraz białka.
  6. Mieszaj do momentu, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.
  7. Na patelnii rozgrzej kilka łyżek oleju, z przygotowanej wcześniej masy usmaż crespelle. Zielone crespelle  - zdjęcie 2
  8. Do ricotty dodaj jogurt i sok z limonki oraz przyprawy.
  9. Całość wymieszaj.
  10. Na przygotowane wcześniej crespelle położ łyżkę przygotowanej ricotty, plaster wędzonego łososia oraz avocado.